Städhjälp hemma

I dagens samhälle med krav från alla håll kan det kännas tungt att hinna med städning en lång arbetsvecka. Man vill ha tid över för familj och vänner också. Ofta är det barnfamiljer som väljer att få hjälp med städning under åren när det känns som mest intensivt. Tidigare sågs det som en lyx att anlita städhjälp men idag har det blivit allt vanligare och är inte alls lika kopplat till inkomst och klass. Tack vare RUT-avdraget har det blivit billigare för både städfirman och kunden. Avdraget innebär att man bara betalar 50 procent av kostnaden för arbetet.

Vilken städfirma ska man välja
Eftersom vi alltmer väljer att få hjälp med städningen hemma har antalet städfirmor på marknaden ökat markant. Hur ska man då gå tillväga för att hitta en städfirma som man känner sig trygg med? Förtroende är oerhört viktigt eftersom hemmet ofta städas när man själv inte är där och har uppsikt. Därför kan det vara bra att ta tid för ett möte i lugn och ro för att känna efter om man trivs ihop. Träffa gärna ett par olika firmor för att kunna jämföra utbudet. Ta alltid reda på vad som ingår i priset och gå igenom vad som ska städas. Det kan också vara bra att veta om firman själv tar med städutrustning eller om man själv behöver bistå med dammsugare, hinkar, trasor och rengöringsmedel. Det är viktigt att städfirman har en försäkring om något skulle gå sönder under städningen. Be att få titta på försäkringen och ta reda på vad den täcker. Det är viktigt att inte skriva på bindande avtal för en lång tid innan man har provat tjänsten ordentligt.

Hur ofta och hur mycket
Det är viktigt att tänka igenom hur man vill ha det när man träffar städfirman. Om behoven är klara från båda håll slipper man missförstånd längre fram. Det är inte säkert att man behöver städhjälp varje vecka. Det kanske räcker att få en ordentlig storstädning en gång i månaden och fönsterputsning någon gång i halvåret så att man har en bas för enklare städning på egen hand. Kanske vill man få hjälp med strykning och tvättning ibland och dammsugning ibland. Prata igenom olika förslag och se om det går att hitta en bra lösning. När man köper städtjänst kan det vara bra att plocka undan lite själv eftersom det tar extra tid från städningen att lyfta på saker för att komma åt. Det går att spara en hel del pengar om man förbereder lite grann.

fönsterputsning

Få hjälp med fönsterputsning.

Städarnas villkor och miljö
Spelar det roll hur städarnas arbetsvillkor ser ut. Det finns fortfarande företag i Sverige där städare har mycket dåliga villkor och lever utanför det sociala skyddsnätet. Priserna för städningen kan vara frestande låga. Det kan vara bra att vara ta reda på så mycket man kan om företaget man anlitar. Idag är allt fler medvetna om kemikaliernas påverkan på vår miljö och vår hälsa. Ibland används starka medel för att få det där skinande resultatet som syns i TV-reklamen. Ta alltid reda på vilka produkter städföretaget använder. Vissa kemikalier kan framkalla allergiska reaktioner som huvudvärk och irriterade ögon.

No responses yet

Comments are closed at this time.